Kommunism leder alltid till brott mot mänskliga rättigheter

Kommunism leder alltid till diktatur. Och som alla andra diktatorer har kommunisterna inte kunnat respektera de mänskliga rättigheterna. Tvärtom leder kommunism ofelbart till att tryck- och åsiktsfriheten försvinner samt att meningsmotståndare fängslas.

Faktum är att kommunismen har dödat mer än nazismen. Till exempel så matchar Sovjets fångläger nazisternas koncentrationsläger. Kanske inte i antal avrättade på kort tid, men tack vare att kommunisternas fång- och koncentrationsläger fanns under åtminstone 35 år med start 1918 dog många miljoner människor där på grund av svält, kyla och slavarbete. Själva fängelsesystemet där uppåt 1,6 miljoner politiska motståndare och annat vanligt folk plågades ihjäl hette Gulag och grundades 1934.

Kommunisterna i Sovjet plågade även människor utomlands. När Ungern och Tjeckoslovakien under det kalla krigets dagar försökte inför demokrati rullade kommunistiska Sovjets arme in i länderna och stoppade folket från att bli fria.

Kommunistdiktaturen Kuba har under Castros styre fängslat massor av meningsmotståndare, personer som velat ha demokrati, och homosexuella.

I Pol Pots Kambodja tvångsförflyttades stadsborna till landet, med svår svält som följd. Alla med glasögon avrättades, eftersom de ansågs intellektuella och därmed ett hot mot kommunismen. I förhållande till Kambodjas folkmängd var dessa kommunisters massmord mer omfattande än nazisternas. Se även sv.wikipedia.org/wiki/Pol_Pot och Levande Historias information.

Massakern på Himmelska Fridens Torg i Peking och Nordkoreas fruktansvärda folkförtryck och svältkatastrofer är andra resultat av kommunister.

Exemplen på vad kommunismen ställt till med, och kommer att ställa till med, kan tyvärr göras otaliga. Ändå är det flera av de som idag är med i olika vänsterextremistiska rörelser som säger att det beror på att de vill kämpa för mänskliga rättigheter.